5/10/2010

La Seu Vella de Lleida recupera els seus tapissos centenaris



La recuperació dels antics tapissos de la Seu Vella de Lleida ha costat 700.000 euros i es podrà veure fins al 3 d'octubre. La col·lecció, de més de 300 anys d'antiguitat, retorna d'aquesta manera a la Seu Vella de Lleida, que reestrena una de les col·leccions més importants d'Europa. L'exposició recupera 17 tapissos que fa tres segles decoraven les naus i capelles de la catedral lleidatana.
L'exposició reestrena la col·lecció de tapissos flamencs del segle XVI, que formen un dels conjunts més importants de tot Europa. Tot i haver sobreviscut a l'ocupació militar de la Seu Vella i a unes condicions de conservació molt dures, els tapissos han mantingut la seva qualitat. Això ha estat possible després d'una laboriosa restauració de les obres, de gran format i teixides a Flandes.

La recuperació, que s'ha fet a Madrid i Brussel·les, l'ha finançat l'Obra Social de la Caixa, que hi ha invertit 700.000 euros per commemorar el centenari de la seva presència a Lleida. La mostra de tapissos es podrà veure fins al 3 d'octubre.

http://www.3cat24.cat/ociicultura

+ info:

http://www.turismedelleida.cat/apartat.php?id=seu_vella

No hay comentarios:

Publicar un comentario