10/29/2009

Es descobreix la torre de Poblet del recinte emmurallat de Montblanc


S'ha descobert la torre de Poblet, la més gran del recinte emmurallat de Montblanc. La torre està integrada en una casa que havien fet servir els monjos del Monestir. Ja es tenia coneixement de l'existència d'aquesta torre gràcies a documentació de l'època, tot i això, la seva troballa ha estat una sorpresa, ja que està molt ben conservada i és molt gran. La torre té una façana de 12 metres, unes mides inusuals si es comparen amb la resta de torres del recinte.

Els sondejos fets a la zona també han permès descobrir una arcada pràcticament intacta del "riuot", el clavegueram de l'època medieval.

Ara caldrà enderrocar l'inmoble que es va construir enganxat a la torre. En principi, la façana serà visible aquest Nadal, però l'enderroc de la casa de Poblet no serà possible fins l'any vinent.

El recinte emmurallat de Montblanc té 1,7 quilòmetres de llargada, i el conformen 30 torres. D'aquestes, 23 ja han estat alliberades. De les set restants, n'hi ha dues que estan parcialment a la vista i cinc de tapades per immobles adjacents.

www.3cat24.cat (29/10/2009)

No hay comentarios:

Publicar un comentario