9/24/2010

Google Maps fotografia les ruïnes de Roma amb Street View

Street View és l'eina amb què Google Maps va sorprendre el món quan va mostrar imatges dels carrers de molts països, Catalunya inclosa. Ara volen fer un pas més. S'apropen al patrimoni cultural perquè tothom el tingui a l'abast des dels mapes de Google.

Google emprèn un altre projecte d'abast global que pot tenir efectes de relleu. Amb l'eina Street View pretenen fer un mapa que inclogui les ruïnes de la Roma antiga que hi ha a la capital italiana, segons informa la BBC.

Un equip ja ha començat l'enregistrament d'imatges en alta definició del Colosseu i ara treballa al Fòrum. D'aquesta manera, quan l'ambiciós projecte arribi s'acabi, els usuaris podran trobar amb l'eina Street View una mirada diferent sobre les restes del passat romà que perviuen a molts punts de la ciutat. Els resultats es podran veure abans que s'acabi l'any.

Eina amb controvèrsia

Street View ofereix així la seva cara més amable, després que ha suscitat una gran controvèrsia en alguns països perquè ensenya imatges dels carrers que permeten reconèixer les cases. A Alemanya, desenes de milers de ciutadans han reclamat al poderós Google que en difumini les vivendes, perquè no es puguin identificar, un procés manual que ja s'ha fet amb cares de persones i matrícules de cotxes en altres països.

Tot el món

Tot i aquestes dificultats, Google Maps ja ha incorporat Street View a més de trenta països i té com a objectiu immediat l'Amèrica del Sud. La idea és mostrar amb aquest procediment el món sencer.

Abans d'afrontar el repte romà, Google Maps ja ha fet una acció semblant amb les ruïnes de Pompeia i les de Stonehenge, a la Gran Bretanya.

3cat24.cat 24/9/10


Coliseo de Roma

Pompei
Stonehenge

No hay comentarios:

Publicar un comentario