5/24/2012

Un segell administratiu, primera prova física de l'existència de Betlem abans de Crist

Un equip d'arqueòlegs israelià assegura haver trobat la primera prova física de l'existència de la ciutat de Betlem abans del naixement de Jesús. És un segell d'argila, que demostraria que la ciutat ja existia almenys vuit segles abans de Crist.
Fins ara, el nom de la ciutat apareixia per primer cop a les pàgines de l'Antic Testament, a la Bíblia. La troballa del segell administratiu amb la inscripció "Bat Lejem" permetria confirmar que la ciutat ja era una realitat entre els segles VII i VIII abans de Crist.

Aquest segell, que s'utilitzava per a taxes o altres documents, està escrit en una forma antiga de l'hebreu. La inscripció recull el pagament d'una taxa des de la ciutat de Betlem fins a Jerusalem, la capital del regne de Judà.

"És la primera vegada que el terme Bethlehem apareix fora de la Bíblia en una inscripció del període del Primer Temple" (1006-596 aC)", ha destacat el director de l'excavació, Eli Shukron.

La ciutat on va néixer Jesús, segons els evangelis, surt mencionada per primer cop al Llibre del Gènesi i s'ubica al sud de Jerusalem.

Publicat el 24.5.12 a http://www.324.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario