5/12/2011

L'espontaneïtat, la rapidesa i la indiscreció del mòbil, en una exposició a la Fundació Godia


El telèfon mòbil s'ha convertit en una eina de creació artística, i ara, dins del festival Loop de videoart, es pot veure a la Fundació Godia de Barcelona una mostra de les últimes creacions fetes, només, amb telèfons. Els mòbils s'han convertit en una eina discreta i espontània per als artistes que basen les seves creacions en la imatge capturada.

Fotografies, vídeos i performaces, llenguatges narratius diferents. Còpies de guions i reciclatge d'imatges. Tot plegat serveix per a la creació artística a partir d'imatges captades amb un telèfon mòbil. Com en la instal·lació d'Anaisa Franco, que, a través de dos caps transparents i plens de connexions al seu interior, escupen imatges preses amb els mòbils de ciutadans de mig món que esdevenen la memòria dels dos caps inanimats.

Els vídeos muntats per Txalo Toloza, que segueix, amb el mòbil a la mà, persones desconegudes que es troba pel carrer per, després, fer-ne un muntatge, és un altre exemple de creació. I és que amb un telèfon mòbil a la mà, una quinzena d'artistes mostren a l'exposició "Mobile Art. Experiències mòbils", a la Fundació Godia, un art del tot experimental, com assegura la comissària de la mostra, Lorea Iglesias.

Amb un mòbil a la mà, un artista capta imatges més espontànies i més ràpides, i se sent més invisible per la facilitat d'usar el mòbil. Ara bé, també és una eina del tot indiscreta per a qui ha estat gravat.

Publicat per 3cat24.cat el 12/5/11

Entre els artistes, Antoni Abad, Álvaro Collar, Anaisa Franco, Andrés Duque, Béatrice Valentina Amrhein, Bruno Peláez, David de Haro, Javier Castañeda, María Cañas i Pere Cortacans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario